Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Var finns ledarskapet inom regionen?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Mia Ajax får inte vara kvar som områdescef.

Bild: Malin Moberg

Annons

Läser med bestörtning att områdeschefen för medicin, Mia Ajax, sparkats från sin post.

Regelbrott när covidpersonal fick åka på planeringsdagar i Åre – nu sparkas chefen: ”Svårt att förstå” (23 november)

Annons

Anledningen skulle vara att hon frångått regelverket och låtit sin personal få göra sina planeringsdagar på Buustamon i Åre. Till saken hör att en stor del av personalen är de som kämpat med pandemipatienter under året och i andra sammanhang mer eller mindre utnämnts till hjältar.

Annons

Den duktigaste officer jag lärde känna på A 4 sa en gång: Regelverk är till för soldater och lägre befäl. Officerare är till för att kunna bryta mot regelverket. Han var en oerhört uppskattad ledare på alla positioner han hade inom försvarsmakten.

Det är patetiskt att läsa att divisionschefen (behövs verkligen en sådan?) säga att han ogärna ville avsätta denna duktiga områdeschef, men regelverket var glasklart. Han har absolut inte förstått vad ledarskap är. Skulle det bara vara fråga om att kontrollera att regelverket upplevs, kan vilken dator som helst sköta den uppgiften.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Den som visat prov på ledarskap är Mia Ajax, som hanterat regelverket helt rätt. I denna speciella situation var det rätt att frångå regelverket och låta sin hårt ansträngda personal få uppleva ett litet ljus i tunneln.

Jag uppmanar sjukhusledningen att omedelbart återinsätta Mia Ajax på sin post åtföljd av en ursäkt. Den aktuelle divisionschefen bör få ett annat uppdrag, alternativt skickas på en ledarskapskurs.

Sten Bredberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy