Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Ett hån mot oss vintercyklister

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Visst är väderläget besvärligt, minst sagt. Har full förståelse för att det inte kan vara lätt att hinna med att snöröja och sanda i dessa dagar. Trots det kan jag inte låta bli att fråga mig hur kommunen prioriterar framkomligheten, nu när devisen är att vi ska bli en fossilfri kommun inom en snar framtid.

Fossilfritt Östersund 2030 (12 oktober)

Annons

Annons

Hör själv till dem som valt att prioritera miljö när jag väljer transportsätt. Devisen ”ingen bilkörning i stan” gör mig till fotgängare och (vinter)cyklist. Men just nu börjar jag på att tvivla på att jag fattat rätt beslut.

Tisdag kväll: Ett försök att ta mig till fots längs gång- och cykelvägen från Valla centrum mot Östersund. En decimeter snömodd längs hela sträckan. Rimligtvis resultatet av att ingen röjning gjorts av vägen sedan nattens snöfall.

Onsdag morgon vid 07.30: Cykel från Frösön in mot stan. Inte ett gruskorn på Frösösidan, (trottoaren längs Frösövägen vare sig snöröjd eller sandad). Livsfarligt att försöka cykla upp mot Stortorget. Korsningen mot Rådhusgatan helt fri från grus vid övergångsstället.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Att under dessa omständigheter mötas av banderollen med frasen ”Tack för att du går och cyklar” när man passerar gångbron mot Badhusparken känns snarast som ett hån.

Önskar att jag kunde säga till kommunen ”Tack för att ni snöröjer och sandar för oss fotgängare och vintercyklister”. Dags att se över snöröjningsrutinerna, Östersunds kommun!

M

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy