Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Lars-Erik Olofsson (KD): Mia Ajax ska inte straffas för ett bra beslut!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lars-Erik Olofsson.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Beslutet att områdeschefen på medicinkliniken Mia Ajax ska lämna sitt uppdrag står inte i proportion till hennes gärning. Infektionsklinikens personal behövde träffas under dessa former, lunch till lunch på internat, efter snart 2 år av pandemivård. Pandemiarbetet har tärt hårt på personalen. Att få sitta ner med kurator och sjukhuspräster och gå igenom våra upplevelser tillsammans var precis vad vi som personal behövde. Detta under noggrann testning och restriktioner.

Annons

Annons

Mia Ajax förstod detta och hon förstod att det var viktigt. Hon ska som chef ha kredit för detta beslut, inte straffas.

Därtill finansierades denna samling med infektionsklinikens externa medel, inte regionens. Kliniken tjänade ihop en slant vid värdskapet för det nationella Infektionsmötet 2015. Mycket ideellt arbete lades då ner av klinikens personal och de pengar som blev över har vi sparat på ett externt konto med regionens godkännande, just för sådana här ändamål samt fortbildning.

I ljuset av detta uppmanar jag hälso-och sjukvårdsdirektör Maria Söderkvist och områdeschef Göran Örnung att åter sätta sig ner med Mia Ajax och ställa saken till rätta.

Lars-Erik Olofsson, infektionsläkare, gruppledare för KD i regionen

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy