Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
Nils Å. Hallström: Svar: Östersund behöver ett elitlag i fotboll

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar på ”Det är dags för ÖFK att betala notan” (16 november)

ÖFK har de senaste fem åren betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter till Östersunds kommun. Detta till skillnad mot diverse anonyma insändarskribenter som tydligen tycker vi är skyldiga skattebetalarna pengar?

Annons

Annons

Du som skriver att inga av dina skattekronor ska gå till ÖFK; du behöver inte oroa dig, det är precis tvärtom – pengarna har förstärkt kommunens budget.

ÖFK är ett aktiebolag som tidigare hade över 50 anställda och en personalkostnad på närmare 70 miljoner när det var som sämst (men bäst för Östersunds kommun).

Med en snittlön på över 50 000 kronor i månaden handlar det med andra ord om högavlönade med hög skattekraft, utan behov av vare sig äldrevård eller sjukvård. Skattekraften motsvarande ett tillverkande företag på över 100 anställda.

En annan stor skillnad är att de allra flesta flyttar till kommunen från olika delar av världen och betalar skatt, handlar, bor, reser, hyr en dyr klubblokal för flera miljoner och så vidare. Vad detta innebär för övriga näringsidkare i länet kan de flesta förstå.

Nuvarande styrelse försöker på alla vis få ordning på ekonomin – vi har gått från lönekostnader på närmare 70 miljoner 2018 till under 20 miljoner nästa år.

Vi tror att Jämtland, Östersund och alla fotbollsintresserade, och framför allt ungdomarna, behöver ett elitlag i fotboll, och vi ska tillsammans fortsätta med den satsningen.

Nils Å. Hallström

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy