Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Regionledningen ”lajvar” Harry Potter!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag har länge tänkt att högsta ledningen för Region Jämtland Härjedalen måste bestå av landets mest tondöva individer. Men plötsligt inser jag att de istället är världens kanske mest raffinerade ”lajvare”! Och de har gått ”all in” i en Harry Potter-lajv!

Alla som kan sin JK Rowling känner karaktärerna. De vet hur mörkrets makter tar över och att den nye trolldomsministern Rufus Scrimgeour sätter skenet framför sanningen.

Annons

Annons

På Hogwarts flyr den gode rektorn Albus Dumbledore för att undgå arrestering. Han ersätts av den elaka Dolores Umbridge, som dessutom utnämner sig själv till High Inquisitor vilket gör det möjligt för henne att införa nya regler.

Dödsätarna och ”han som inte får nämnas vid namn” har fritt spelrum i en värld som rasar fram till det ögonblick där Harry Potter besegrar den onde Voldemort, oj förlåt, ”han som inte får nämnas vid namn” – och först därefter kan världen så sakteliga byggas upp igen.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Utan att gå in djupare på vem som kan motsvara vem i persongalleriet så finns det så slående likheter med det som händer i regionen att det inte bara kan vara en slump. Ministeriet och dödsätarna styr, personalen flyr, vården rasar och den som inte följer de nya lagarna får oproportionerliga straff för små försyndelser.

Jag är på ett sätt imponerad av lajvet – verkligen! Men jag tror inte att det uppskattas av vare sig personalen eller patienterna. Så sluta lajva er. Ödeläggelsen är total så det är hög tid för Harry Potter. Släng ut Rufus Scrimgeour, skicka Dolores Umbridge till Azkaban och se till att Svenna, förlåt, ”han som inte får nämnas vid sitt riktiga namn” besegras lite kvickt – så kan vården därefter så sakteliga byggas upp igen.

En Minerva McGonagall-wannabe

Fotnot: ”Lajv”, från engelskans ”live”, är ett levande rollspel. Deltagarna åskådliggör en påhittad person. (Reds. anm.)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy