Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Ingen rättvisa för handikappade barn

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kan bara hålla med insändarskribenten Linda. Finns ingen rättvisa eller möjlighet för ett handikappat (ja, handikappat, då funktionsnedsättning medför ett handikapp med nuvarande agerande från kommunen) barn att ens komma i närheten av ett ”vanligt” liv jämförbart med deras jämnåriga.

Östersunds kommun diskriminerar elever med intellektuell funktionsnedsättning (27 november)

Annons

Annons

Skolskjutsarna är bara ett av många områden där sonen och hans klasskompisar på särskolan inte kommer i närheten av att kunna leva (och få vara barn) som hans icke-funktionsnedsatta syster och hennes klasskompisar. Detta oavsett alla fina ord i styrdokument och handlingsplaner.

Att ökade kostnader för våra barn inte ska betalas från ”skolskjutskontot” av juridiska skäl som kommunen hänvisar till, är mycket möjligt.

Det betyder dock inte att skolan ska ställa ut våra barn i rullstol i snön vid fritidsdagens slut så de kan gå hem för att det ska bli rättvist, det vill säga att vi inte ska få någon förmån mot andra barnfamiljer.

Att vi föräldrar ska tvingas arbetsvägra halva dagen (tiden innan och efter den förhållandevis korta skoldagen) för att kunna nyttja skolskjutsen med påföljden att vi får sparken är knappast heller en acceptabel lösning.

Se åtminstone till att lösa det så att våra barn kan ha en dräglig tillvaro i och i anslutning till skolan där de har plikt att vara som andra barn (som ju fungerat skapligt fram till denna nya tolkning av kommunens plikter).

Allt det andra, som till exempel att de ska kunna "gå" på kalas hos kompisar som inte bor på markplan eller i hus med hiss får vi väl fortsätta slåss för så kanske nästa generation barn får den möjligheten....

Stefan

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy