Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ragunda

Insändare
Ingen julklapp – vi prioriteras bort av Ragunda kommun

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ragunda kommun är en av tre kommuner i länet som väljer att inte ge sina anställda någon julgåva i år. Däremot kommer alla anställda som jobbar i kommunhuset att få gå på julbord på Hotell Hammarstrand.

Tycker det är skamligt. Vi som jobbar till exempel inom äldreomsorgen och barnomsorgen har slitit ont sedan pandemins start.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Vi är sjuka i omgångar, många gånger på grund av att föräldrar lämnar sina sjuka barn på förskolan och bacillerna cirkulerar runt och runt. Vi ringer hem och får många gånger tjata för att vårdnadshavare ska komma och hämta sitt sjuka barn. ”Vi har varit hemma så mycket på sistone.”

Vi får gå kort om personal för att det inte finns vikarier att ta in. Vi prioriterar bort det viktiga vi ska hinna med och får göra så gott vi kan ut efter de förutsättningarna vi har. Men kraven har vi hängandes över oss.

Vi ska hinna vårda och ge de äldre en ljusglimt under dagens gång, men hur ska vi hinna med annat än omvårdnad när vi är så få?

Hur vore det om vi som jobbar på golvet skulle prioriteras en gång? Att vi faktiskt får uppskattning för det arbete vi gör dag ut och dag in. Hur tänkte ni politiker när ni bortprioriterade oss?

En läser också att Östersund och Åre kommun väljer att ge sina anställda presentkort på 500 kronor. Där kan de prioritera, där visas det uppskattning för jobbet som görs.

En trött anställd

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy