Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Grötmöte för legitimerade psykoterapeuter

Text

Detta är en läsartext.

Grötmötet hos Föreningen för Legitimerade Psykoterapeuter i Jämtlands län fick sig en rejält stämningsfull inledning när duon Therese Juel och Björn Scharin inledde. Nu kändes det som om det långa uppehållet som pandemin inneburit äntligen börjat släppa.

Den glädjen och träffsäkerheten som Therese och Björn visade upp i sin blandning av visor och klassiska musikstycken passade målgruppen perfekt. Här var det såväl som nytt och gammalt. Flera stycken  hade också tydliga kopplingar till psykoterapeuternas arbetsfält. Dels Björns klassiska gitarrsolo, Go from my window, från 1600-talet med bakgrund i en otrohetsaffär. Tyvärr något man som terapeut stöter på och som bildar utgångspunkt i en behandling. Fingerfärdigheten i Björns sätt att mjukt framföra detta stycke skapade dock enbart ett inre lugn och stor njutning. Therese första komponerade visa, Restgarnskoftan, handlar om hur hon går runt i sin hemort och ber att få restgarner som folk har kvar i sina byrålådor.

Annons

Annons

En aktivitet som innehöll många positiva möten och som såväl i känsla som fysiskt fortfarande värmer i form av tröja och vetskapen att så här nära finns alla mina vänner. Kanske en metodik som flera av oss skulle prova när ensamheten kryper inpå.

Kvällen fortsatte sedan i samma positiva andra med gröt och stut och massor med värme kamrater emellan. Det positiva sorlet tycktes inte ta slut förrän den påträngande klockan talade om att kvällen var till ända. Värmen tog sig dock alla med sig för den fanns det i överflöd.

Gunnar Hultin

Foto: Gunnar Hultin.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan