Annons

Annons

Annons

Striden om hyreshusen i Backe

Insändare
Backeborna borde ha fått ta över hyreshusen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ingen försäljning eller rivning av Backes fastigheter! Man kan fråga sig om detta beslut grundar sig på det annalkande valåret 2022?

Hyreshusen i Backe ska inte säljas – S stoppar försäljning: ”Vi ligger oerhört långt ifrån varandra när det gäller priset” (8 december)

Annons

Annons

Det är samtidigt tråkigt att inte Svante Westin med flera. får visa vad de kan tillsammans.

Företagare, entreprenörer, medlemmar i Fjällsjö framtid hade som ägare av SHB:s bestånd i Backe haft en större chans att vända den negativa trenden på tomma bostäder än nu, när Socialdemokraterna i Strömsunds kommun delegerat ansvaret till någon eller några oengagerade mellanchefer.

Troligtvis står man på samma ruta om fem år med det ledarskapet!

Svante Westin och styrelsen i Fjällsjö framtid borde få chansen i ett pilotprojekt(Leader) få överta Strömsunds hyresbostäder i Backe.

Bybornas motdrag till kommunens rivningsplaner - beredda att köpa allt: ”Aldrig prövats i Sverige” (30 november 2020)

Leader är ett EU-initiativ för att utveckla landsbygden inom Europeiska Unionen. Vad har man att förlora?

Kan Backeborna själva med stort engagemang påverka inflyttning i byn oavsett om de är pensionärer eller barnfamiljer? Positivt för alla i kommunen om de kan lyckas, och varför ska man inte entusiasmera människor som vill något?

Bostäderna i Tåsjö och Norråker överfördes på privata bolag Levabo Norråker, då gick det bra helt plötsligt! Varför gör man skillnad på by och by?

Stig B Johan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan