Annons

Annons

Annons

Östersund

Klartecken för småbåtshamn vid Storsjö strand – så många platser får tillstånd

Mark- och miljödomstolen har gett grönt ljus för en småbåtshamn intill Storsjö strand.

Totalt handlar det om 49 nya båtplatser som görs tillgängliga.

Text

Enligt en tidigare skiss är det så här småbåtshamnen kan komma att se ut.

Annons

Planerna för en ny båt småbåtshamn har funnits med i de tidiga planerna för Storsjö strand ”Magasinet 1”.

För etapp två har nu mark- och miljödomstolen gett Storsjö strands båt- och hamnförening, en sammanslagning av områdets bostadsrättsföreningar, klartecken att uppföra en småbåtshamn med 49 båtplatser.

– De ska vara till för boenden i det här området för att man ska undvika parkeringsproblem, säger Kjell Lundberg, ordförande i båtföreningen.

Annons

Annons

Han menar att båtlivet ständigt växer och hoppas att anläggningen kan bidra till att avlasta den långa väntetiden för Östersunds och Frösöns båthamnar.

I dag är kötiden flera år lång för båtägare och det har tidigare diskuterats vilka lösningar som måste till för att komma underfund med problemet.

Från politiskt håll har det då handlat om att skriva längre hyresavtal med Östersund/Frösö båt- och hamnförening för att på så sätt ge dem tryggheten att investera mer pengar och utöka båtplatserna. I dag finns cirka 250 platser i Östersund båthamn och ungefär lika många står i kö.

Miljöriskerna med en utökad båttrafik, till exempel bränslespill, säger Kjell Lundberg kommer minska med den planerade sjömacken.

– De utsläpp av bränsle som blir, de blir i samband med tankning när man tankar från dunk till exempel.

Nästa steg i processen är att ansöka om bygglov.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan