Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
PRO: I tio år har vi försökt påverka om äldre och kollektivtrafiken

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läser ett inlägg från kunniga och utbildade tjänstemän i Östersunds kommun att det ska bli bättre för alla i kollektivtrafiken – inte tvärtom.

Det ska bli bättre för dem som reser kollektivt – det är grunden i satsningen på torget (7 december)

Annons

Annons

Det gläder oss äldre som har problem med tekniken, till exempel ”Tant utan dator” som inte längre kan åka buss eftersom hon inte kan få en tidtabell.

PRO:s ledamöter har redan 2014, inför ny upphandling av stadstrafiken, framfört synpunkter och förslag på möjligheter för äldre att få använda kollektivtrafiken. Vi har tagit upp ärendet i kommunala pensionärsrådet, demonstrerat, haft inslag i tidningarna, radion och nu senaste i lokal-tv.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

I tio år har vi försökt förmå Östersunds kommun att ta ett beslut. Vid sammanträde med pensionärsrådet i maj 2021 fick vi av Kjell Svanberg, förvaltningschef samhällsbyggnad, veta att nu ska ärendet behandlas i kommande upphandling av stadstrafiken 2023!

Då har det gått tio år utan att politikerna i kommunen klarat av att ta ett beslut om att äldre ska ha möjlighet att leva ett aktivt och självständigt liv med ökad delaktighet i samhällsfrågor…

Inger Breil, PRO-representant i kommunala pensionärsrådet Östersund

Annons

Bild: Tea Oscarsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan