Annons

Annons

Annons

Europacupen i Skiworld Ahrntal

Talangerna jagar prestigefylld titel – se Europacupen i slalom

Den 15 och 16 december är det dags för ett flertal åkare med lokal koppling till både Vemdalen, Åre och Järpen att bege sig ut för den svarta pisten Goasleitn i Sydtyrolen.
Pallplatser och en prestigefylld titel står på spel.

Text: 

Elsa Fermbäck hoppas på framgångar i Sydtyrolen.

Bild: Mikael Andersson

Annons

Precis som under förra säsongen så livesänder ÖP, LTZ och TH från Europacupen i slalom. Det är den 581 meter långa och adrenalinfyllda backen som ska utmanas – och besegras.

Den svarta pisten ligger i Goasleitn. Skidområdet Skiworld Ahrntal i Sydtyrolen utmanar åkarna likt få andra tävlingar. Den 15-16 december kommer de ledande europeiska skidåkarna och blivande stjärnorna inom damskidåkning slåss om segern i FIS Europa Cup. Vinnaren av de två loppen kommer dessutom att få mer än bara en guldmedalj. Åkaren kommer också att krönas till "Drottningen av Goasleitn".

Annons

Annons

LIVE-TV Se Elsa Fermbäck och de andra lokala talangerna tävla här

På startlinjen finns flera åkare med lokal koppling, bland andra Lisa Nyberg som tävlar för Åre men är bördig från Sundsvall, Hilma Lövblom som bor i Järpen och tävlar för Täby, Vemdalens Elsa Fermbäck och Liv Ceder som bor i Järpen och tävlar för Sollentuna.

Svenska alpina åkarna Sara Hector, Elsa Fermbäck, Liv Ceder, Emelie Wikström och Charlotta Säfvenberg på alpina nationalarenan i Åre tidigare under året.

Elsa Fermbäck , Vemdalens IF, är ett av hoppen i Goasleitn.

Lisa Nyberg.

Bild: Andreas Lidén

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan