Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Vandring och julfika med PRO Leva Livet

Detta är en läsartext.

Den här onsdagen, mitt i december, men kanske ännu inte mitt i julstöket, blev aktiv på andra sätt. Till den återkommande PRO Leva Livet-vandringen var vi åtta som träffades vid Travet. Promenadstråket gick runt Lillsjön i Odenskogstrakten och sträckte sig drygt fem kilometer på gångvänliga små vägar.

En härlig vilostund på solbryggan i Lillsjön för May, Margita, Bo, Gertrud, Kent M, Kent B, Ann-Christin och skribenten bakom kameran. Foto: Carin Brobacke

Det verkar som att någon var gång beställer det bästa vädret för ändamålet. Även den här dagen fick vi påhälsning av den nuförtiden så blyga solen, såväl kyla som vind höll sig borta, och varken snöflingor eller regndroppar gjorde sig besvär med oss.

Annons

Vi mötte en hel del olika sorters hundar med ledare, och även en elrullstol var ute på promenad i det behagliga vädret och skonsamma föret. En brygga att pusta ut på, låg frestande och stödvänlig i mitten av färdsträckan och mitt i den lågt liggande solens ockrafärgade sken. Som vanligt är det Bo Lindbergh, som har haft det största engagemanget för att vi ska kunna trivas med vandringarna. De har återkommit varannan onsdag under jämna veckor och i en behaglig promenadtakt.

Annons

Efter vår vandring vankades ett trivselmöte för PRO Leva Livet i Travets totohall. Den här gången kunde vi till och med benämna mötet som en julfest. Trots den ovana entrén, att vi behövde visa vaccinationsbevis på grund av covidtider, var det så många som 106 medlemmar som samlades.

Allra först fick vi ett skönsjungande besök av tolv Birkaelever i luciatåget. De sjöng i stämmor några julsånger, vissa välkända, men även lite mera ovanliga melodier. PRO Leva Livets ordförande Marianne Stålberg, med vackert glitter i håret, tackade tåget och hälsade oss välkomna. Åke visade vad som gäller beträffande säkerheten i lokalen. Marie-Louise tackade för att Afrikagruppen kunde framföra en underhållande presentation under vårt föregående möte. Hon tackade också för de välgörenhetsbidrag, som var ämnade till en skola i slummen i Nairobi, fyratusen kronor.

Skönsjungande luciatåg från Birka. Foto: Inger Breil

Annons

Inom PRO Leva Livet finns en mångfald av aktiviteter, som röner ett stort intresse bland medlemmarna. Vår studieorganisatör Anne-Marie Salomonsson berättade om några av den mångfald av studiecirklar och intresseområden, som vi kan delta i. Man kan också se mera i onsdagsannonser i tidningarna och läsa mera på hemsidan pro.se/leva-livet. Några av de aktiviteter Anne-Marie nämnde är bokcirklar med olika teman, boule, en drömgrupp, gitarr för nybörjare, gåfotboll, kulturvandring och flera andra exempel på mer eller mindre vanliga eller ovanliga sorters aktiviteter. En aktivitet, som mötte ett väldigt stort intresse, var en, kanske rentav två, bussresor till Stekenjokk efter juni, då vägarna kan vara snöfria och framkomliga.

Under det avslutande och pratglada fikat med kaffe och smörgåsar var det lottdragning, där vinsterna, som låg i stora högar, var skänkta av mötets deltagare. Vi har återigen njutit av en värmande och glädjande samvaro!

Carin Brobacke

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan