Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Debatt
M: Miljöpartiet bär skulden för de höga elpriserna

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Svar på ”MP: Moderaternas energipolitik är Sveriges största hinder för billigare el” (15 december)

Dagens höga elpriser är ett direkt resultat av regeringens misslyckade energipolitik. I stället för att Miljöpartiet och Socialdemokraterna tar ansvar för situationen får hushåll och företag ta bördan för misslyckandet i form av höga elräkningar.

Annons

Annons

Miljöpartiet gick till val 2014 på att stänga ned kärnkraften. Under Miljöpartiets sju år i regeringsställning har de gjort allt för att infria vallöftet. Tyvärr ser vi hur de mångt och mycket lyckats – med god hjälp av både Socialdemokraterna och Centerpartiet – och resultatet har blivit fyra nedstängda reaktorer.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Fyra nedstängda reaktorer i ett läge där efterfrågan på ren el förväntas dubbleras till 2045. Ska vi klara elektrifiera våra transporter och möjliggöra industrins omställning behövs alla fossilfria energislag – vindkraft, vattenkraft och kärnkraft. För Miljöpartiet är hatet mot kärnkraft större än viljan att på riktigt minska utsläppen. Lite ironiskt för ett parti som kallar sig Miljöpartiet.

Verkligheten har kommit ikapp Miljöpartiet och de känner sig nödgade att försöka lägga skulden på någon annan. Tillsammans med Socialdemokraterna har Miljöpartiet nedmonterat det elsystem som tjänat Sverige så väl tidigare.

När man lade ned kärnkraften utan att ha ett trovärdigt svar på hur tomrummet skulle fyllas skapade man dagens situation där hushåll behöver oroa sig för höga elräkningar och företag har svårt att etablera sig och bygga ut sin verksamhet på grund av elbrist i stora delar av landet.

Annons

Sverige behöver en ny regering och en ny energipolitik. Moderaterna är beredda att axla det ansvaret. Efter valet kommer vi ta ansvar för att Sverige åter ska ha en stabil och ren elförsörjning till ett rimligt pris!

Saila Quicklund (M) riksdagsledamot Jämtlands län

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy