Annons

Annons

Annons

Krokom

Läsartext
PRO Krokom

Detta är en läsartext.

Det var en lugn och lite kall morgon, -10 grader, när vi startade vår traditionella adventsresa med de första passagerarna i Ytterån, Nälden och Krokom. Ytterligare några stopp efter vägen och till slut räknade vi in 32 deltagare.

Micke Grönlund från Krokom Buss var vår chaufför i dag och rattade stolt den nya fina bussen.

I god tid var vi framme vid den vackert belägna och stora fina Bergs kyrka. Adventsgudstjänst klockan 11 och med medverkan av trumpetsolist och Bergs sångar-förbund. Efter en ovanligt kort gudstjänst åkte vi vidare till Svenstavik för lunch vid Siris restaurang där vi välkomnades trots att vi var lite tidigt ute. Dagens rätt var grekiska biffar med gräddsås och nybakta pizzabröd, rejält och gott.

Annons

Annons

Eftersom vi låg bra till med tiden anhöll vi hos Micke om att få göra ett kort besök vid Dollarstore, vilket beviljades och blev uppskattat av de flesta.

Under hemfärden kunde vi se TV-sändningen från skidskyttet i Östersund med svensk seger på både dam- och herrsidan.

Marschaller, glögg och pepparkakor välkomnade oss när vi, cirka 60 personer, anlände till Julträffen på Näldens bygdegård onsdagen den 15 december.

De ansvarsfulla festfixarna hade dukat så trevligt med små bord placerade med avstånd, tryggt och bra i dessa tider.

Örjan Persson hälsade oss välkommen och från medlemsregistret rapporterades 11 nya medlemmar som tillkommit senast halvåret, varmt välkommen till dem också. Han berättade också att blanketter för ansökan om coronapass fanns tillgängliga.

På scenen satt Mr Hammond/alias Anders Berggren i röd tomteluva och bjöd oss på blandade låtar medan vi köpte lotter och satte oss till bords. Där väntade en välfylld tallrik med den goda julmaten och sedan till kaffet en läcker potatisbakelse. Sedan var det dags för lite allsång. Det blev allt från Evert Taube till Elvis Presley, skönt att få lufta lungorna lite sedan magen fått sitt.

Till sist lottdragning på fyra sålda lotterier med som vanligt många fina vinster. När den trevliga kvällen var slut och innan vi vände hemåt önskade vi varandra en riktigt God jul och ett Gott nytt år.

Gunnel Vejdeland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan