Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Läsartext
Daniel Karlssons Minne lockade ut många i kylan – landslagsstjärnan segrade

Så här under mellandagarna så arrangerade Östersunds SK under onsdagskvällen längdtävlingen Daniel Karlssons Minne. En tävling som arrangeras till minne av ÖSK-åkaren Daniel Karlsson som tragiskt miste livet i en skoterolycka för några år sedan.

Detta är en läsartext.

Starten. Foto: Mikael Hedström

Annons

Tävlingen arrangeras för att hedra honom där halva nettot från tävlingsintäkterna går till Daniel Karlssons Minnesfond. Fonden delar varje år ut stipendium till skidåkare som delar samma kärlek till idrotten som Daniel gjorde där det inte är resultaten i första hand som räknas.

Daniel Karlssons Minne är en elljustävling med masstart och fristil.

Tävlingen fick ta paus förra året på grund av pandemin men i år var den tillbaka och det märks att det var uppskattat att den var tillbaka. Det var totalt 217 anmälda deltagare till klasserna elit, ungdom, para och motion. Bara från hemmaklubben Östersunds SK så var det ett 70-tal åkare som deltog i de olika klasserna. Ett riktigt bra startfält som trots den bitiga kylan gav sig ut för att åka i finfina och snabba spår runt Östersunds Skidstadion.

Annons

Annons

Märta Rosenberg, th, var på gott humör. Foto: Mikael Hedström

Nytt för i år var att det fanns klasser även för ungdomar 9-12 år. I alla ungdomsklasser fick alla jämnåriga tjejer och killar starta samtidigt vilket gjorde att det blev riktigt stora och maffiga starter när ungdomarna gav sig iväg.

Det var mycket glädje hos ungdomarna när de gick i mål, där många körde sin första skidtävling för säsongen och kanske till och med sin första tävlingen någonsin på skidor.

I dam- och herrklasserna för elit så startade seniorer och juniorer tillsammans. I damklassen D21 blev det en klar seger för landslagsåkaren Moa Olsson (Falun Borlänge SK) men hon fick en kamp på upploppet där junioren Märta Rosenberg (Duveds IF) försökte passera före över mållinjen. Då Märta åkte i klassen D19-20 och blev hon vinnare i den klassen.

Ingrid Hallström, Moa Olsson, Laila Kveli som utgjorde dampallen i seniorklassen. Foto: Mikael Hedström

I herrklassen H21 blev det Markus Ruus (Åsarna IK) som tog hem segern före striden om andraplatsen som klubbkompisen Gustav Kvarnbrink (Åsarna IK) knep före Rikard Vestin (Sollefteå Skidor IF).

Annons

Pallen i herrarnas lopp, Gustav Kvarnbrink, Markus Ruus, Rikard Vestin. Foto: Mikael Hedström

På plats under tävlingarna fanns även familjen Karlsson som glada över att minnestävlingen kunde genomföras igen och att se så många var på plats och den härliga stämningen bland deltagarna. Under prisceremonin var det Daniels mamma Maud och hans syster Emilié som fick agera prisutdelare.

Här finns fullständiga resultat

Markus Flinkberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan