Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Debatt
Alliansen: Vi renoverar Östersund!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Trots att de senaste två åren präglats av den pågående pandemin så går det bra för Östersund.

När vi tog över i kommunen efter en lång tid av Socialdemokratiskt styre var vårt fokus att få fart på en stagnerande utveckling. Under de tre senaste åren har det ekonomiska resultatet för kommunen blivit positivt och staden utvecklas i en takt vi aldrig tidigare sett i vårt län. Företagsetableringar, skolbyggen, återetablering av försvaret, nya bostäder ett idogt arbete med att stärka stadskärnan, med mera är tydliga exempel på denna utveckling.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Vi har som östersundare all anledning att känna stolthet. Men, samtidigt som kommunen växer och utvecklas ser vi behov av ett fortsatt stabilt politiskt samarbete för att möta de utmaningar som följer med tillväxt.

Annons

Vi ser med tillförsikt på ett utvecklat samarbete med Mittuniversitetet bland annat om den satsning på lärarutbildning i Östersund som vi startat samarbete kring. I framtiden hoppas vi givetvis att den även omfatta grundskollärarutbildningen på plats i Östersund. För Östersund är Universitetets professionsutbildningar helt avgörande om vi ska kunna möta den ökade efterfrågan i en kommun med tillväxtvärk. Samarbetet mellan Mittuniversitet och Synsam är ett paradexempel på hur bra det kan bli!

Inom skolområdet pekar resultaten sedan 2018 åt rätt håll mycket tack vare fantastiska insatser av lärare, rektorer och all annan skolpersonal. En ekonomi i balans något vi inte upplevt på många år och stärkta skolresultat i en nationell jämförelse ger oss anledning att fortsätta med en offensiv skolpolitik i vår kommun.

Vi utvecklar även våra förbund. Vi satsar på ny brandstation i Brunflo och Räddningstjänstförbundet har ett pågående samarbetsavtal med Åre kommun där målsättningen är att även Åre kommer att ingå i förbundet. Till det ett samarbetsavtal med Region 10, det vill säga tio norrländska inlandskommuner gällande övergripande operativ ledning från Trygghetens Hus i Östersund. Inom Jämtlands Gymnasieförbund har vi utvecklat utbildningsutbudet och gör nu satsningar på att öka trygghet och studiero.

Vi satsar på att utveckla kommunens alla delar, inte bara de centrala delarna av kommunen. Men samtidigt fortsätter att satsa på att utveckla stadskärnan och arbetar intensivt med att fortsätta bygga staden mot ett mål om 75 000 medborgare. Ansträngningarna att locka hit nya jobb och få befintliga företag att satsa är större än någonsin tidigare, och vi ser resultat. I år och nästa år kommer cirka 500 nya jobb att skapas i både befintliga företag som utökar och nya företag som valt att etablera sig i vår kommun!

Annons

Annons

Därutöver genomför vi de största investeringarna i välfärden genom Östersunds historia med bland annat nytt vattenverk och omfattande investeringar i förskolor, skolor och slutligen även ett renoverat rådhus.

Avslutningsvis så ger vår välordnade ekonomi oss möjlighet att under detta år satsa 23 nya miljoner på de mest utsatta i vårt samhälle genom nya pengar till socialförvaltningen.

Allt detta är möjligt eftersom vi fyra partier har en gemensam övergripande målbild över vad som behövs för att utveckla kommunen!

Vi renoverar och utvecklar Östersund.

Gott Nytt År!

Bosse Svensson (C)

Pär Löfstrand (L)

Pär Jönsson (M)

Stephen Jerand (KD)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy