Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Gå med i ett politiskt ungdomsförbund!

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I år är det valår och naturligtvis kommer politiken vara flesta personers fundering. Inte minst bland ungdomar. Innan livet som vuxen ens börjat så surras det om samhället. Miljön, invandringen, skolan, hbtq-frågor, bland annat. Denna generation av tonåringar verkar vara mer politiskt engagerad än någonsin.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Men trots det så krymper medlemsantalen i ungdomsförbunden. Förra året tappade alla ungdomsförbund för riksdagspartierna tusentals medlemmar tillsammans. Såklart så finns det flertal skäl med allt ifrån att en som person som inte vill förknippas med ett enskilt parti, till att redan bära på enorm social stress. Eller att politik helt enkelt är läskigt.

Ett politiskt ungdomsförbund ger en medlem massvis med erfarenheter och möjligheter inför kommande utbildningar och karriärer. Dessutom är det en en plats för nya vänskaper och stunder som kan ge minnen för livet.

I ett samhälle där allt fler känner sig utanför eller ensam så blir dessa varma gemenskaper. Där ungdomarna kan få sin chans att lära sig om hur politik fungerar, få svar på sina frågor, och yttra sina tankar i trygghet.

En årlig medlemsavgift kostar ungefär lika mycket som en normalstor fika, världen blir mindre förvirrande, och ger kunskaperna för att kunna påverka, förändra, och höras. Så att de politiska åsikterna ska slippa stanna endast bland hashtags på Twitter, i rantklippen på TikTok, eller i inläggen på Reddit.

Så ni unga; ge ett politiskt ungdomsförbund en chans!

Carl West (C) vice ordförande i Cuf Jämtlands län och kyrkopolitiker i Östersunds församling

Annons

Annie Lööf (C) tillsammans med medlemmar i Cuf.

Bild: TT

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan