Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Debatt
Slutreplik från M till MP: Vi har inte råd att exkludera kärnkraften

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Ska vi klara minska våra utsläpp har vi inte råd att exkludera något fossilfritt kraftslag. Vi behöver både mer förnybart men även mer kärnkraft.

Miljöpartiet låter däremot sina ideologiska skygglappar gå före det bästa för klimatet i sin iver att stänga ned kärnkraften. Miljöpartiets misslyckade energipolitik skapar en ohållbar situation för svenska hushåll och företag.

Annons

MP: Replik: Ingen vill bygga ny kärnkraft utom M (26 december)

Annons

Miljöpartiets argument kring kärnkraft inte skulle vara lönsam faller på sin egen orimlighet. Den som faktiskt förstår marknadskrafter vet att en stor investering som ett kärnkraftverk, både i byggkostnad och i antal år den beräknas vara i drift, kräver andra politiska förutsättningar än vad som finns med nuvarande regering och regeringsunderlag.

Som det ser ut nu finns viljan att investera. Statliga Vattenfall investerar i ny kärnkraft i Estland till exempel. Problemet är att i Sverige finns inte förutsättningarna. Moderaterna vill ändra på det. Moderaterna vill satsa på ny kärnkraft – både för att säkra en stabil och ren elförsörjning men också för att säkra lägre elpriser. Men för det ska gå måste vi byta ut regeringen.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Får Miljöpartiet och Socialdemokraternas energipolitik fortsätta kommer vi se fler vintrar med skenande elpriser. Det skulle drabba svenska hushåll ännu hårdare och göra att vi blir ett fattigare land. Vill man ha en stabil och ren elförsörjning till ett rimligt pris ska man rösta på Moderaterna.

Saila Quicklund (M) riksdagsledamot för Jämtlands län

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy