Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Den slarviga nedskräpningen måste upphöra!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Till vänster: Mycket skräp ligger på marken. Till höger: Samma ställe vid Ica Maxi efter att någon städat upp.

Bild: Privat

Annons

Man känner sig maktlös över hur vi bär oss åt ibland. Ica Maxi har ett bra initiativ – man upplåter mark för en återvinningsstation med flera olika containrar för olika typer av skräp.

Det är oftast flera personer där som tar sitt ansvar och sorterar. Men, trots detta är det inte sällan som dessa sorterare står där med sina bilmotorer påslagna!

Den nya lagen, som förbjuder att man slänger småskräp på marken, typ fimpar, känns verkligen mycket välkommen och angelägen.

Annons

Annons

Bilden visar hur otroligt slött och slarvigt det är att missa de stora containrarna, och bara tappa ner skräpet på marken och låta det ligga där! Skräpbilden togs innan den nya nedskräpningslagen tillkom, så det är svårt att veta hur det kommer att bli framöver. Men emellanåt är det, tack och lov, någon som har varit där och plockat bort skräpet efter de slarviga skräpslängarna.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Låt oss hoppas, kanske rentav ta för givet, att den urbota slarviga nedskräpningen som förekommer både här och där, upphör med det snaraste! Vi måste värna om våra värdefulla utemiljöer!

Carin Brobacke

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy