Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

ÖIK:s succémålvakt får kontrakt säsongen ut: ”Vi är väldigt nöjda med honom”

Bild: Per Hansson

Annons

ÖIK har skrivit ett nytt kontrakt med Linus Marcko. Succémålvakten blir kvar i klubben säsongen ut.

– Superskönt för mig naturligtvis. Det har gått bra så här långt och jag är väldigt glad att få fortsätta i ÖIK där jag stortrivs med grabbarna i laget och allt runt omkring klubben, konstaterar Linus Marcko.

Linus Marcko är den sjätte målvakten som stått i ÖIK:s mål på hittills elva spelade matcher i Allettan. Och nu blir han kvar i klubben.

Bild: Per Hansson

På lördag gör han sin femte match med klubben sedan debuten mot Kalix i onsdags förra veckan. Nu behöver han dessutom inte spela med nerverna utanpå. Prövotiden är över. ÖIK vill behålla honom säsongen ut.

– Vi är glada över att få ha honom hos oss först och främst hela säsongen ut. Linus är en bra och lugn kille som under tuffa förhållanden visat sig hålla måttet. Att vi nu kunnat skriva kontrakt med honom säsongen ut är tryggt för föreningen.

Annons

Annons

– Han är stor men har ändå en god rörlighet. En ung och utvecklingsbar målvakt som vi tror kan utvecklas ytterligare. Det här är ett fynd som under svåra förhållanden kommit in i klubben och ställts under press, men som ändå visat sig hålla hög klass, konstaterar sportchef Per Tagesson i ÖIK.

Sportchef Per Tagesson har skrivit kontrakt säsongen ut med klubbens nye målvakt.

Bild: Per Hansson

För Linus Marcko själv är det nu framför allt två punkter i tillvaron som gäller.

– Dels att få satsa på hockeyn helhjärtat de närmaste månaderna. Det är härligt. Och dels att kunna skaffa mig en egen lägenhet och kunna lämna hotellvistelsen, fortsätter han.

Han ser alla möjligheter för att ÖIK ska kunna gå hela vägen och nå hockeyallsvenskan.

– Det är därför vi spelar och jag tycker laget håller hög klass. För egen del har det varit relativt enkelt att kliva in i målet. Det blir enklare match efter match att kunna läsa av spelet och uteförsvararna jobbar intensivt. Då blir det allt färre oförutsägbara situationer i spelet. Därmed är det också enklare att avvärja motståndarnas skott, menar Linus Marcko.

Linus Marcko verkar inte ha några nerver precis när han spelar. Här mot Boden i söndags ställdes han inför en hel del prov men var duktig.

Bild: Per Hansson

Annons

Följetongen med skador på både Isak Mantler och Hugo Marklund fortsätter. Därmed är det givet att Linus Marcko står i målet även mot Borlänge och Strömsbro nu lördag och söndag hemma i Östersund.

Vid fredagens träning var såväl Elias Bjuhr, Jesper Schiöler, Axel Olsson, Roope Reini och kanadensaren Brylon Shmyr tillbaks i träning. Hur många som slutligen spelar igen mot Borlänge återstår att se, men ÖIK:s slagstyrka torde hur som helst bli starkare i helgen än senast i Forshaga då sex utespelare saknades. Då vann ÖIK ändå med hela 5-1.

Annons

Annons

Till toppen av sidan