Annons

Annons

Annons

Krokom

Läsartext
Grattis: Rune Mellergårdh, 95 år

Detta är en läsartext.

95 år fyller den 17 januari, Rune Mellergårdh, Krokom.

Född på Mellangården i Häggsjövik som femte barnet i en syskonskara av sex. En make, pappa, morfar och gammelmorfar som kan se tillbaka på ett långt och innehållsrikt liv.

Annons

Annons

Som entreprenör började han banan med måleriutbildning, blev köpman inom färghandel och så småningom inom hemslöjd och hantverk.

Samhällsengagemang och politik har alltid legat Rune varmt om hjärtat. Med början i dåvarande Hammerdals kommun var han ledamot i nykterhetsnämnd, fullmäktige och fritidsnämnd. Senare fortsatte han i Strömsunds fullmäktige och skolstyrelse och var även engagerad i det riksomfattande Medborgartåget för monarkins och kristendomens bevarande. Med hjärta för utsatta människor var Rune ansvarig för etableringen av ett rehabiliteringshem i Härnösand. Han var också en av drivkrafterna i kampanjen ”Rädda Norrlands inland”.

Efter flytten till föräldrahemmet i Häggsjövik 1977 ägnade sig Rune främst åt måleriarbete samt politiskt engagemang inom KD i Krokoms kommun där upprustningen av väg 340 var en av hans hjärtefrågor.

Rune har varit kyrkopolitiskt engagerad både på församlings- och stiftsnivå. Han har också varit kontinuerligt aktiv inom pingströrelsen med olika ledaruppgifter.

Familjen har alltid varit navet i Runes liv. 1952 gifte han sig med sin ungdoms kärlek Emma Sundin från Fyrås. I familjen har fem flickor fötts och idag kan även mågar, 11 barnbarn och 13 barnbarnsbarn räknas in i familjen.

Döttrarna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan