Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Öppna framdörrarna på bussen!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Efter att ha bott 50 år i Stockholm flyttade min man och jag som pensionärer till Östersund 2012.

I Östersund har jag inte åkt med stadsbussarna och jag kommer inte att göra det i fortsättningen heller. Varför? Det finns flera skäl, ett är att man som resenär diskrimineras genom att man inte får betala med kontanter trots att det tillverkas både sedlar och mynt i Sverige.

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Ett annat skäl till att inte åka buss är att stadsbussarna från och med 14 januari stänger bussarnas framdörrar. Det är galenskap så länge Vy, som driver stadsbussarna, har fordon som är utrustade med dörrar framtill! Man kommer inte heller (enligt Östersunds-Posten) att kunna köpa biljett ombord.

Annons

Stadsbussarna stänger framdörrarna - vill skydda chaufförerna från smitta (13 januari)

Det är uppenbarligen dags för Stadstrafiken att lägga ner sin verksamhet och låta bussarna bli till skrot.

Att bussarnas framdörrar ska hållas stängda är ett krav från chaufförerna som tydligen är rädda för smitta. Det måste vara en plötsligt påkommen rädsla eftersom smittor sannolikt har funnits längre än det har funnits bussar.

Snuva har väl funnits sedan människan steg upp ur havet och började ta sig fram på land. År 541 e.Kr. startade den justinianska pesten som höll på i tvåhundranio år, till 750 e.Kr. alltså. Så har det hållit på och idag gruvar sig tyvärr busschaufförer för coronaviruset. Det är dumt!

Annons

Vi människor ska acceptera viruset, inte försöka motsätta oss det med diverse ”skyddsåtgärder” som ansiktsmasker och stängda dörrar på bussar!

Vi människor behövs inte alls på jorden. Andra eukaryoter – djur, växter, svampar och protister – kommer att leva, må bra och utvecklas när människan har gått upp i rök.

Sluta därför omedelbart med galenskaperna och öppna framdörrarna på alla bussar när de står vid en hållplats! Under färd kan de vara stängda.

Inga-Lill Cliffoord

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan