Annons

Annons

Annons

Annons

Ragunda

Insändare
Se till vad som är bra för medborgarna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nornan i Stugun är en av fastigheterna som kommunen vill sälja. Här ryms både stor samlingslokal och kontor.

Bild: Karin G Jonsson

Annons

Läser om C:s planer i Ragunda att sälja ut de samhällsägda fastigheterna vid Kullstabacken.

Politiker i Ragunda vill utöka lista på fastigheter kommunen ska sälja (21 november 2021)

Annons

Annons

Vi kan ha olika åsikter om vilket som är bäst. Samhällsägt eller privatägt. Vissa verksamheter drivs bäst i den ena och vissa drivs bäst i den andra formen.

Vi vet också att de nyliberala idéerna förespråkar privat före samhällsägt. Inte för att det skulle vara bättre för oss medborgare utan av princip. Argument hämtas från den egna oförmågan att driva verksamhet över huvud taget.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Nu när C sitter i kommunledningen gör de allt för att det ska se ut som om det vore ödesbestämt att samhällsägd verksamhet är sämre för samhället än privat. Då satsar man inte på sina egna tillgångar såsom att underhålla fastigheter. Nej, till det finns det inga pengar. Ett stort skapat underhållsbehov blir då argument för försäljning.

Men vad händer med dessa marknadsentusiaster när det börjar att gå dåligt med deras affärer? Jo då ska samhället gå in och ”rädda” deras affärer.

Tänk om många fler såg till vad som är bra för oss medborgare i stället för vinstmaximering. Jag är övertygad om att fler medborgare skulle ha det bättre då.

Sören Monvall, samhällsdebattör

Annons

Annons

Till toppen av sidan