Annons

Annons

Annons

Annons

Regionrådskandidaten

Debatt
Malin Bergmans C-kollegor borde inte försöka förminska journalistiskt arbete

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Från vänster, Kalle Olsson (s), Malin Bergman (C) och Niklas Daoson (S).

Bild: Johan Axelsson, Petter Hansson Frank, Lars Ljungmark

Annons

Det verkar som om bra journalistik föder dålig politik. Men som politiker måste man respektera granskande media även när luppen riktas mot de egna leden.

ÖP:s granskning om det förmodade nya regionrådet Malin Bergmans (C) inställning till vaccin lämnar en dålig smak i munnen. Inte på grund av artiklarna som sådana, de är högst relevanta. Att ställa frågor kring hur den främsta företrädaren för regionens sjukvårdspolitik ser på vaccinationer givet att hon tidigare uttryckt sympatier för antivaccinationsidéer, är inte ett dugg konstigt. Det konstiga är möjligen att vi ska behöva skriva en insändare om det självklara i en sådan granskning.

Annons

Annons

Man kan ha olika åsikter om hur kommuner, regioner och statsmakterna hanterat coronapandemin. Det finns dock en fråga där i stort sett all expertis är rörande överens, nämligen att den enskilt viktigaste åtgärden för att mildra pandemins konsekvenser är att så många som möjligt så snabbt som möjligt tar sina sprutor. Vaccin är en av vetenskapens största gåvor till mänskligheten!

Att ett flertal centerpartister efter ÖP:s granskning väljer att skjuta mot budbärararen anser vi vara mycket anmärkningsvärt. Vi förstår att Malin Bergman numer delar uppfattningen att vaccin är viktigt för att främja folkhälsan. Gott så. Däremot borde Malin Bergmans centerkollegor hålla sig för goda för att försöka förminska ett gediget journalistiskt arbete genom att kalla det för snask, drev och kvällstidningsfasoner. 

Som förtroendevald ingår det att bli granskad. Det är förstås lättare att påminna om detta när någon annan är föremål för undersökningen. Men faktum är att det gäller lika för alla. Med makt följer ansvar.

Niklas Daoson (S) Oppositionsråd Östersunds kommun

Kalle Olsson (S) Riksdagsledamot

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Till toppen av sidan