Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Pensionen är kränkande och orättvis

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Pensionen är inte ett skämt. Den är ett kränkande, orättvist och ojämställt system som beslutades i riksdagen 1994.

Pensionen – ett skämt (12 januari)

Annons

Det nya pensionssystemet tog fyra år att utformas, vilket är rekordsnabbt. Flera företrädare för till exempel C, M, KD, tycker att systemet är mycket bra och ger tillräcklig hög pension.

Annons

Pensionsgruppen, med politiker från alla partier utom V och SD (som inte fanns i riksdagen 1994), är en grupp som bakom lyckta dörrar kommer överens om till exempel höjning av pensionsålder. Ny Demokrati med i denna grupp 1994.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Gruppen leddes 1994 av FP (L) och var borgerligt dominerad. Den äldste var född 1929 och den yngste 1946. Det är således mina barns mor- och farföräldrar som gjort mig till fattigpensionär. Trots att jag arbetat heltid i hela mitt liv så duger inte det.

Det är också illa att vi är så okunniga om det nya pensionssystemet. Hur många vet att pensionen minskar 1,6 procent årligen? Så ju äldre du blir, ju mindre blir pensionen.

Okunskapen och bristen på information om det nya pensionssystemet är politikernas sätt att mörka problemet med att de gjort, främst kvinnor som arbetat i välfärden, till fattigpensionärer. Tänk på det när du röstar.

Tantpatrullen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan