Annons

Annons

Annons

Annons

Odensala

Insändare
Storsjöskolan förstörde för mitt barn

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Angående artikeln Föräldrar oroliga för barnens skolgång: ”Skolan tar inte sitt ansvar för eleverna” (23 januari)

Annons

Annons

Storsjöskolan och dess ansvariga är sedan flera år dysfunktionella. Skolans barn är likt andra ett tvärsnitt av boende i området. När problem uppstår agerar Storsjöskolans ledning på ett helt annat sätt än till exempel Torvallaskolan (som ligger nära geografiskt).

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

På Torvallaskolan är man aktivt lyssnande när problem uppstår och man agerar tidigt. På Storsjöskolan är man inaktiv/överslätande eftersom man (min tolkning) inte vill se problemen. När man sedan försöker uppmärksamma Storsjöskolans ledning på ett problem svarar de med total tystnad, vilket i vårt fall ledde till anmälan hos Skolinspektionen.

Det enda positiva med den anmälan var att skolan till slut orkade svara, men de slöt sig i sitt skal och svarade på ett ”ihoptalat” vis.

Vårt barn, som på Storsjöskolan fullständigt utmanövrerades, har i dag, tack vare Torvallaskolan och dess engagerade rektor och lärare, hittat studiemotivation och radar nu upp A-betyg.

För mig är detta ett klart bevis på hur en skola som Storsjöskolan med rektor fullständigt kan förstöra för en studerande, eftersom Torvallaskolan med dess rektor och lärare kan lyfta en individ till att få studiemotivation och betyg som leder till vidare studier.

Mitt barn har i nuläget tio A-betyg på Torvallaskolan. Hade noll på Storsjö.

En förälder i nedre Torvalla

Annons

Annons

Till toppen av sidan