Annons

Annons

Annons

Alpine Elite Tour 2022

Mer skidåkning på sajten – vi sänder storslalom från Hassela: ”Flera intressanta åkare”

För dig som älskar skidåkning kommer här en tidig helgpresent.

Under lördag och söndag kommer du som är prenumerant på ÖP/LT att kunna se storslalom från Hassela när Alpine Elite Tour gör nedslag i Hälsingland.

– I skuggan av OS känns det väldigt kul att få se några av de yngre alpina talangerna på hemmaplan i Sverige, säger Fredrik Sjölund, tf sportchef på ÖP och LT.

Efter tävlingar i Klövsjö och Sundsvall har det blivit dags för Hassela att stå värd för Svenska spel Alpine Elite Tour. Under lördag och söndag kommer två storslalomtävlingar avgöras – och du som är prenumerant på ÖP eller LT kan se tävlingarna live på op.se eller ltz.se.

– I skuggan av OS känns det väldigt kul att få se några av de yngre alpina talangerna på hemmaplan i Sverige. Cornelia Öhlund från Åre SLK ligger fint med i täten av cupen och länet har flera intressanta åkare på plats under helgen, säger Fredrik Sjölund, tillförordnad sportchef på ÖP och LT.

Annons

Åre SLK:s Cornelia Öhlund leder damklassen inför helgens storslalom i Hassela.

Bild: Andreas Lidén

Tävlingarna i Hassela kommer att gå i backen som sedan 2018 har namnet Andrébacken, döpt efter den lokala slalomprofilen och OS-guldmedaljören André Myhrer.

Annons

Inför helgens race leder Åre SLK:s Cornelia Öhlund damklassen på 300 poäng efter att ha vunnit de två inledande storslalomtävlingarna, samt en slalom i Sundsvall. Leksands Tilde Kandell är tvåa före Liza Backlund, Sundsvall på tredjeplats.

Jonathan Skörelind, Bergsjö-Hassela AK, ställer upp i Alpine Elit Tour i hemmabacken i Hassela.

Bild: Andreas Lidén

I herrklassen är det jämnt i toppen. David Törnqvist från IFK Borlänge leder endast två poäng före Oskar Gillberg, Täby SLK. Mälaröarnas Lukas Karlberg är trea, tolv poäng bakom Gillberg.

Tävlingarna i Hassela startar 08.30 både lördag och söndag med damernas första åk. Mer information kring sändningarna kommer.

För att se sändningarna från Hassela måste du vara prenumerant på någon av Bonnier News lokala titlar, där ÖP och LT ingår. Är du inte redan prenumerant blir du det enkelt genom att klicka här för ÖP och här för LT. Är du redan kund? Toppen! Då är det bara att klicka här för att logga in på ÖP och här för LT och få tillgång till allt material på sajten.

Fakta

Återstående tävlingar i Alpine Elite Tour

5-6 feb: 2x storslalom (GS) D+H, Hassela
12-13 feb: Störtlopp/super g D+H, Åre
26-27 feb: 2x slalom (SL) D+H, Lycksele
15-16 mars: 2x storslalom (GS) D+H, Stöten
18-19 mars: 2x slalom (SL) D+H, Kläppen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan