Annons

Annons

Annons

Östersund

Författaren Moa Backe Åstot kommer till Östersund i mars

Moa Backe Åstot har skrivit boken Himlabrand och kommer att besöka Östersunds bibliotek 8 mars – där hon och ska berätta om sin bok och hur hon kom på berättelsen.

Text

Moa Backe Åstot, är renägande same och bor i Jokkmokk. Himlabrand är hennes romandebut. Den nominerades till Augustpriset 2021.

Bild: Pressfoto

Annons

Författaren Moa Backe Åstots bok Himlabrand handlar om berättelser om arv, släktrelationer och ett uråldrigt band till det som varit.

Catharina Andersson, fristadskoordinator på Östersunds bibliotek tycker det ska bli roligt att få besök av Moa Backe Åstot.

– Det känns fint att få ta emot en sån ung och talangfull författare. Hon har blivit framgångsrik på väldigt kort tid, säger hon.

Annons

Moa Backe Åstot är inte bara författare utan även renägande same som bor i Jokkmokk. Hennes bok Himlabland är hennes romandebut och den nominerades till Augustpriset 2021.

Annons

Catharina Andersson berättar att Östersunds bibliotek ofta håller koll på aktuella författare och bjuder in till samtal när möjligheten ges.

– Det underlättar att bjuda in människor till sådana här möten nu när restriktionerna är borta, säger hon.

Enligt Catharina Andersson riktar sig det här författarbesöket mot bland annat ungdomar som har sportlov.

– Vi rekommenderar publik från 12-16 år ungefär. Men vi ser även att familjer kommer eller människor som är intresserad att komma och lyssna, säger hon.

Det här är Moa Backe Åstot första besök på Östersunds bibliotek som författare och Catharina Andersson ser fram emot att få träffa henne.

– Det ska bli roligt att få höra henne berätta om boken med egna ord, hennes skrivande och hur hon kom fram till den här berättelsen, säger hon.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan