Annons

Annons

Annons

Annons

Sveg

Insändare
Återställ hundrastgården i Sveg

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Återinför hundrastgården i Sveg. Så lyder de flesta av medborgarförslagen som blev inskickade till kommunen. Nu går kommunen ut och annonserar efter någon förening som vill driva den.

Efter 16 medborgarförslag om hundrastgård – nu gör kommunen ”intressekoll” (1 februari)

Annons

Annons

Med uppgifter att man måste arrendera mark och sköta om den. Även att man kan få det nerplockade begagnade staketet.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Skrivelsen på kommunens hemsida har lite felaktigheter, till exempel att kommunstyrelsen beslutat något. Det enda kommunstyrelsen beslutade om det var en återremiss till tjänstemännen.

Nu har tjänstemännen gjort något rätt i detta fallet när man lägger ut och annonserar efter folk som vill driva hundrastgården, men detta skulle de ha gjort redan innan de rev den för cirka två år sen.

Nu har tjänstemännen och kommunen haft upp till tre månader på sig att fundera över hur de ska slippa detta. Och nu presenterar de sin lösning. Om man studerar ordentligt följer det faktiskt inte medborgarförslagen. För där är det att kommunen ska återställa hundrastgården och sedan kan någon annan ta över den eventuella driften sedan den är återställd.

Här erbjuder man i princip bara någon att få ett begagnat staket gratis till detta. Och det är inte det medborgarförslagen går ut på.

För oss som har varit inblandade i ärendet ser vi motviljan mot att återinföra detta från tjänstemannahåll. Men det ser väldigt fint ut i media på detta sätt.

Gör om gör rätt.

Ej hundägare

Annons

Annons

Till toppen av sidan