Annons

Annons

Annons

Icebreakers mot Tre Kronor Legends

Ulf Dahlén gör comeback i stjärnmöte – vi sänder matchen: ”Många intressanta dueller”

Det beskrivs som århundradets match.

Östersundsfödda Ulf Dahlén snörar åter på sig skridskorna när hans Icebreakers möter Tre Kronor Legends i NHC Arena i Timrå.

Den 19 mars sänder vi matchen exklusivt för dig som är, eller blir, prenumerant.

Peter Forsberg och Icebreakers möter Tre Kronor Legends i en match som livesänds på sajten den 19 mars. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Annons

Börje Salming, Mikael Nylander och Jonas Höglund.

Peter Forsberg, Markus Näslund och Ulf Dahlén.

Laguppställningarna till det som kallas för Århundradets match innehåller mer stjärnglans och NHL-meriter än det går att räkna till.

Peter ”Foppa” Forsberg och hans Icebreakers utmanar Tre Kronor Legends i dubbla möten under mars månad. Det första av dem, som spelas den 19 mars i Timrå, kan du som är prenumerant på tidningen se exklusivt på sajten med nedsläpp klockan 15.00.

Annons

Annons

– "Se Foppas comeback" är en rubrik som kittlar att sätta. Och nu är det möjligt. Som hockeyälskare är det här en match som jag personligen inte vill missa. Salming mot Forsberg är en av många intressanta dueller på isen. Jag är så klart väldigt glad över att presentera den här matchen för vår intresserade publik, säger Mikael Nordstrand, projektledare för livesporten.

Ulf Dahlén är en del av Icebreakers som ställs mot Tre Kronor Legends.

Bild: Sebastian Nilsson

Tre Kronor Legends kommer ledas av Curre Lundmark medan det är Kent Forsberg som coachar Icebreakers. Fler namn kommer att tillkomma, men redan nu ryms tusentals NHL-matcher och flera OS- och VM-guld i trupperna.

– Jag vet att Curre Lundmark försökte värva Peter Forsberg till Tre Kronor Legends. Men det blev tvärnej från Kent. Coachkampen har därmed redan börjat, säger Mikael Nordstrand.

Ett syfte med matchen är att samla in pengar till Hockeyproffsens stiftelse, som jobbar för att barn och unga med funktionsvariationer eller andra behov ska få ett mer rättvist liv. Att vi får se några av världens bästa hockeyspelare genom tiderna på samma is, är bara en bra bonus.

– Att de gör detta för en god sak är väldigt fint, säger Micke Nordstrand och fortsätter:

Annons

– Vad jag är mest intresserad av att se på isen? Tveklöst återföreningen av Niklas Sundström, Peter Forsberg och Markus Näslund. En trio jag med intresse följde som hockeyintresserad grabb och sedermera på nära håll i jobbet som hockeyjournalist. Nu ser drömkedjan ut att kunna återförenas, säger Mikael Nordstrand.

För att se matchen måste du vara prenumerant på någon av Bonnier News lokala sajter, där ÖP/LT ingår. Mer information om sändningarna kommer vid ett senare tillfälle.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan