Annons

Annons

Annons

Alpine Elite Tour 2022

OS-åkaren kommer till start – här är toppnamnen i helgens livesända slalom

I helgen sänder vi slalom i svenska nationscupen från Lycksele för dig som är, eller blir, prenumerant.

Bland åkarna som kommer till start finns Charlotta Säfvenberg, nyss hemkommen från OS i Kina.

Här har vi listat några namn att hålla ett extra öga på under tävlingarna.

Annons

I dagarna två ska de svenska seniorerna göra upp i säsongens näst sista slalomtävlingar i Bocksliden, Lycksele. Den nationella alpina cupen, Svenska Spel Alpine Elite Tour (AET), går in på sluttampen och det börjar dra ihop sig med endast sex deltävlingar kvar.

Du som är, eller blir prenumerant, kommer kunna följa hela avslutningen live på sajten, då vi livesänder samtliga kvarvarande deltävlingar.

Så sänder vi från Lycksele:

LIVE-TV lördag 08.50: Se slalomtävlingarna från Alpine Elite Tour i Lycksele här

LIVE-TV söndag 08.50: Se andra dagens slalomtävlingar från Lycksele här

Annons

Annons

Här har vi listat några av åkarna som kan vara värt att hålla ett litet extra öga på under helgens tävlingar i Lycksele.

Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK

Världscupåkaren är tävlingens största namn på förhand. Nyss hemkommen från OS i Peking, där det blev en 24:e plats i slalomen. Har en 11:e plats i Schladming som bästa resultat i världscupen den här säsongen. Tog SM-silver i Åre förra säsongen och är storfavorit till att vinna i Lycksele.

Charlotta Säfvenberg under OS-slalomen i Peking. Bild: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Cornelia Öhlund, Åre SLK

Åreåkaren och totalledaren i AET får väl ses som den största utmanaren till Säfvenberg i Lycksele. Leder cupen med nästan 200 poängs marginal och har slutat på pallen i alla tävlingar där hon har tagit sig i mål. Enda plumpen kom andra dagen i Sundsvall där det blev en uråkning. Har chansen att göra ett segerryck vid framgångar i Lycksele.

Cornelia Öhlund.

Bild: Andreas Lidén

Sophie Nyberg, Åre SLK

17-åriga Nyberg är den enda som till synes skulle kunna utmana klubbkamraten Cornelia Öhlund om totalsegern i AET. Har tagit fyra pallplatser under säsongen, där toppnoteringen kom i Åres super-G som hon vann före just Öhlund. De slalomtävlingar som gått har dock inte slutat med några framskjutna placeringar.

Annons

Sophie Nyberg. Foto: Erik Segerström

Annons

Tobias Hedström, Duveds IF

23–åringen från Duved tog ett rejält kliv i totalställningen efter segern och andraplatsen i Åres farttävlingar. Herrarnas topp är betydligt jämnare än damernas, det skiljer bara 70 poäng ner till tvåan för Hedström, som har haft det tuff i slalom i år.

Tobias Hedström. Foto: Erik Segerström

Johan Silfält, Valfjällets SLK

Största utmanaren till Hedström om totalsegern är 25-åriga Johan Silfält. Fyra pallplatser, varav tre segrar har det blivit under säsongen. Dock ingen i slalom. Silfält tävlade inte i Åre och tappade därmed totalledningen, som han hade efter storslalomen i Hassela. Har 86 poäng ner till trean David Thörnqvist, som vann cupen i fjol, men som inte kommer till start i Lycksele.

Johan Silfält Foto: Klas Rockberg

Lukas Karlberg, Mälaröarnas ASK

Totalfyran Karlberg är den av toppåkarna som har presterat bäst i slalom under säsongen. En seger och en andraplats blev det i Sundsvall. Tog även en pallplats i storslalom i Hassela där han slutade trea. Körde Europacupslalomen i Almåsa tidigare i veckan, där det tyvärr blev två uråkningar. Har endast två poäng upp till tredjeplatsen och stora möjligheter att klättra i totalen.

Annons

Lukas Karlberg.

Bild: Andreas Lidén

Annons

Så sänder vi från Lycksele:

LIVE-TV lördag 08.50: Se slalomtävlingarna från Alpine Elite Tour i Lycksele här

LIVE-TV söndag 08.50: Se andra dagens slalomtävlingar från Lycksele här

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan