Annons

Annons

Annons

Annons

Frösön

Minnesord: Urban Åsell, Frösön

Min älskade bror, svåger och vår morbror insomnade efter en tids sjukdom den 20 januari i en ålder av 69 år

Annons

Urban föddes på Frösön 1952 och var son till framlidna makarna Gunnar och Eivor Åsell. Han bodde större delen av sitt liv på Frösön, förutom på 80-talets senare hälft när han arbetade på kraftverksbygget i Skallböle något år.

Urban började arbeta i Åsells åkeri som traktorförare tills det såldes någon gång på 70-talet, när Frösö Köping gick upp i Östersunds kommun. Han arbetade hela sitt verksamma liv som traktorförare och var uppskattad för sin yrkesskicklighet. Vintertid var det snöröjning och jourarbete, och somrarna var det planering och markjobb. Urban kom att ha sin anställning bland annat hos Sandbergs & Jonssons Åkeri, Håkan Johanssons Åkeri samt sin sista anställning innan pension hade han på Frösö Mark och Sjö.

Annons

Annons

Urban var ogift och hade inga barn. Hans närmaste familj var hans syster, svåger och syskonbarn.

Han snickrade gärna och byggde sig ett fritidshus på Frösön 1969. Efter att ha bott några år i lägenhet i Valla såldes fritidshuset och ersattes med ett hus för permanentboende 1985, där han bodde granne med sin syster och svåger. 2005 köpte han sin farbror Bertils fritidshus i Arådalen som han renoverade och byggde ut. Här tillbringade han också mycket av sin lediga tid.

Skoteråkning var ett av Urbans stora intressen och under åren blev det gärna en och annan långtur i den jämtländska fjällvärlden.

Ett annat intresse var fiske. På vintern lade han gärna isnät och på sommaren tyckte han om att vara ute med båten på Storsjön och fiska.

Under dom sista åren blev det tyvärr mindre av både vistelse i Arådalen samt långturer på skoter och fiske.

Familjen

Syster, svåger samt syskonbarn

Till toppen av sidan