Annons

Annons

Annons

Annons

Föllinge

Minnesord: Gunnar Persson, Raftälven

Gunnar Persson, Raftälven, har insomnat i en ålder av 80 år.

Han var född i Raftälven, Föllinge församling och arbetade från unga år på hemgården och i skogen. När Gunnar flyttade från hemmet arbetade han med olika arbeten på olika orter fram tills han flyttade till Västerås 1962. Där träffade han sin Anita 1963 och de gifte sig 1965, tillsammans fick de tre barn.

Gunnar var duktig på att snickra, bland annat monterades ett härbre ner och byggdes upp i Raftälven. Det blev en härlig sommarstuga och familjen tillbringade alla ledigheter där under många fina år och stortrivdes.

Annons

Annons

Därför kändes det naturligt att ta steget att flytta hem till Jämtland igen och 1977 flyttade familjen till Störåsen, till huset som Gunnar och Anita själva renoverade. 1990 flyttade de äntligen till Raftälven och bodde i gamla skolan medan de renoverade Gunnars hemgård som blev klar för inflyttning 1994.

Gunnars största intressen var främst sina barn och barnbarn, sedan kom fiske av alla slag och älgjakt. Han var mycket konstnärlig och höll på med främst akryl- och akvarellmålning, och hemmet pryds av många av de vackra tavlor han målade. På senare år blev även bridge och boule stora intressen, utöver att sköta tomten och pyssla med odling i växthuset.

Gunnar var mycket social, skapade lätt kontakt med sitt glada sinne och fick många vänner. Han var under många år aktiv i Raftälvens byalag och deltog i arbete för byns överlevnad och utveckling.

Gunnar sörjs närmast av makan Anita, barnen Cherish, Tomas och Ted samt barnbarn och barnbarnsbarn, övrig släkt och många vänner.

Cherish Gustafsson

Till toppen av sidan