Annons

Annons

Annons

Annons

Järpen

Minnesord: Sewald Allmin, Järpen

Efter en sjukdomstid har Sewald Allmin lämnat sin syster Anna-Lisa och alla släktingar och vänner i en ålder av 85 år.

Annons

Sewald var född på gården i Hallen, Järpen där han växte upp med vänner och skolkamrater. Efter skoltiden på Racklöfska skolan i Järpen med realexamen gick han även Torstaskolan för att lära sig mer om lantbruk och skogsbruk. Han tog väl hand om gården efter att hans föräldrar lämnat över.

Sewald var plikttrogen och skötsam och var under många år kassör i olika föreningar, liksom en tid då han tillhörde revisorerna i Åre kommun. Hans kassörarbete övergick i anställning i Svenska kyrkan från 1987 som församlingskassör i Undersåkers församling.

Annons

Annons

Sewald var också anlitad som notarie av kontraktsprosten vid visitationer, lokala val och biskopsval.

Sewald var lättsam att vara med och intresserad av människor och tillvaron.

Hans musikintresse gav utslag som kunnig dragspelare och som vikarie i kyrkan spelade han ofta på orgel och keyboard, men även dragspel vid utegudstjänster där orgeln inte fanns.

Sewald tillhörde spelmanslaget Västjämtarna som också gav ut musik på CD. Han reste gärna tillsammans med oss i familjen på inrikes resor och besökte till exempel Göteborg , Gotland och tågresa med Inlandsbanan Östersund-Arvidsjaur-Gällivare. Även utlandsresor tillsammans med familjen som till exempel Färöarna. Till svenskbygden i Minnesota, USA ,var Sewald en given anhängare och medresenär.

Efter att ha lämnat jordbruket såldes gården och syskonen flyttade till lägenhet i Järpen. Under en tid bodde Sewald också på äldreboende i Mörsil.

Efter många glada stunder och trogen vänskap firade vi ofta födelsedagar och jul. Sewald var också gudfar till vår son Henning, vilken han med intresse följde i uppväxt och utveckling med skolgång och vidare studier.

Vila i frid käre Sewald och tack för allt han gav av vänskap till oss i familjen och alla vänner och bekanta.

Anders Borgström, Kall

Till toppen av sidan