Annons

Annons

Annons

Planerna för nya Busstorget skrotas

Insändare
Varför får Diös bestämma?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det talas om att Åhlénshuset eller gula huset vid ÖP skulle vara ett bättre alternativ än Gamla skolan som vänthall för busstrafiken.

Naturligtvis är det så. Gamla skolan var ett uruselt förslag. Jämfört med nuvarande bussterminal skulle den föreslagna omstruktureringen av busstrafiken med vänthall i Åhlénshuset eller gula huset ändå vara ett uselt förslag.

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Det är naturligtvis en ren tillfällighet att Diös på senare tid förvärvat både fastigheten med gula huset och Åhlénsfastigheten?

Jag kommer att tänka på det gamla sällskapsspelet Monopol. Det gick ut på att köpa och bebygga fastigheter och att pungslå sina motspelare på hyror. Den som var sist kvar med alla pengarna vann.

Den bästa fastigheten var Norrmalmstorg. Lyckades man köpa den och bygga hotell, då hade man så gott som säkrat segern i spelet.

Diös spelar Monopol på riktigt med Östersund som spelplan och kommunens tjänstemän och politiker tittar på och applåderar. Björkebaums fråga om vem det egentligen är som kör är högst berättigad.

”Vem är det som kör egentligen?” (5 januari)

Om kommunen ändå ska försämra för bussresenärerna borde det väl innebära att man i stället får något som för medborgarna väger upp den försämringen? Som det är nu tar man för all framtid bort ett av stadens två torg och får i stället ytterligare några byggnader.

Det finns redan massor med byggnader i stadskärnan. Någon/några ytterligare på bekostnad av torget känns möjligen som en vinstidé för Diös, men är en nitlott för staden Östersund. Varför låter politikerna Diös styra?

Annons

Östersundare

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan