Annons

Annons

Annons

Annons

Umeå

Henry Lundström, Umeå

Henry Lundström, Umeå, har avlidit i en ålder av 90 år. Han efterlämnar hustru, barn och syster med familj, släkt och vänner.

Vår far Henry Lundström har lämnat jordelivet nästan 91 år gammal. Han föddes och växte upp i Luleå under bistra tider. Det fanns inte så många skedar i silver men väl en fantastisk inneboende kapacitet och kraft för framtida insatser. Många skulle komma att se upp till och känna stor respekt för honom i framtiden.

Hans första år präglades av mellankrigstiden och de följande krigsåren, då familjen under en period stod utan inkomst efter spräng- och brandattentatet mot farfars arbetsplats 1940.

Annons

Annons

Samhället identifierade hans begåvning och kraft, först som värnpliktig i kvalificerad roll och sedan stegvis i olika ansvars- och företagsledaruppgifter, alltmer omfattande med tiden.

Vår far hade vid sin pensionering hunnit med och gjort solida industriella insatser inom ett spektrum av verksamheter; järnhandel, byggnadsmaterial, postorder, åkeri och transporter, bygg, bryggerier och internationell stålindustri.

Alla uppgifter antogs med stor inlevelse även om strukturering av bryggeriindustrin med sin särskilda aura och stålindustrin som ett mycket betydande och internationellt samhällsintresse roade honom särskilt. Vi förstår att hans gärningar var både erkända och uppskattade.

Många företag där han var verksam krävde strukturella insatser för fortsatt verksamhet. Det var förstås tungt och strävsamt, men utgjorde ytterst en stimulansfaktor för honom. Han kunde spelreglerna från början.

Många har vittnat om hans kraft, integritet och sociala känsla. Alla bemöttes med respekt och omtanke, små och stora i samhället och arbetslivet - fast kanske mest de små. Han hade rik humor, understundom dold bakom en bister fasad.

Vår far var en älskad och omtänksam familjefar. Han fick ett långt och händelserikt liv även om naturen delvis övergav honom de senare åren. Han har nu släckt ljuset efter en lång vandring.

Stefan, Håkan och Thomas

Till toppen av sidan