Annons

Annons

Annons

Annons

Hotagen

Insändare
Hotagen behandlas skamligt i skolfrågan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Valsjöbyns skola.

Bild: Håkan Luthman

Annons

En fråga till kommunalrådet Karin Jonsson (C): Ska det få gå till så här?

Nyligen fick alla barn i årkurs 4–9 i Laxsjö-Föllinge-Hotagenområdet en enkät utdelad på skolorna med tre alternativ att välja på vad gäller placering av skola, fritids och förskola i Hotagenområdet.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Detta gjordes tydligen på uppdrag av Karin Jonsson som fått frågan om man tänkt på barnperspektivet. Det blev en enkät till barn att fylla i på skolan. Barn, som inte är insatta eller fått någon information om bakgrund och som avkrävs svar. Det har retat många.

Med ”barnperspektiv” trodde jag att kommunens tjänstemän och politiker skulle vara mer seriösa än så!

Enkäten har inget brevhuvud, är odaterat, saknar avsändare, specificerar inte vilka av kommunens politiker som ska fatta beslut samt saknar beskrivning av hur den ska lämnas in eller hanteras.

Det är en skam att vi i Hotagenområdet ska behandlas så här cyniskt och auktoritärt av kommunens tjänstemän och politiker. Inte nog med att Centern bussat byar mot varandra. Nu ska barnen också bli brickor i de tre senaste årens centersoppa i Hotagen.

Dialog och möten med barnen hade varit bättre för att få barnperspektiv. Framför allt ska val vara frivilliga.

Dessutom fanns bara fyra alternativ. Initiativet från Valsjöbyns byalag att förlägga förskoleverksamheten i moduler invid Valsjöbyns skola var inte med.

Står ni politiker upp för en demokratisk process så borde skolfrågan omedelbart bordläggas och processer granskas! Det ska göras rätt, fast det är val i höst!

Om inte så blir fallet, så JA till att behålla Valsjöbyns skola. Den har varit gemensam skola för hela Hotagenbygden i 25 år och det har gått bra. Den är inte utdömd på något sätt och håller länge till.

Annons

Barnen i norra Hotagen har alltid längst till högstadiet och gymnasiet. Barnkonventionen talar om rimliga resvägar. Den gäller väl även barnen här?

Att behålla en levande landsbygd är årets valfråga. Tänker då Krokoms kommun gå i motsatt riktning och centralisera?

Carin Hallquist

Annons

Annons

Till toppen av sidan