Annons

Annons

Annons

Annons

Ragunda

Insändare
SD: S i Ragunda bör be om ursäkt för uttalande om SD

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I ett diariefört brev inför ett fullmäktige mötet i Ragunda så skrev frågeställaren, som är invald för Socialdemokraterna, ett anmärkningsvärt påstående:

”Ledamoten Häggkvist är folkvald för partiet Sverigedemokraterna, ett parti som själva betecknar sig som ett socialkonservativt parti med en nationalistisk grundsyn och som, enligt mig, använder sig av fascismens metodik i sitt politiska arbete.”

Annons

Annons

Han bifogar tio påståenden där nio följs av frågan: ”I vad mån har Ni lyckats med det i ert agerande i fullmäktige och i ert samarbete med Centerpartiet, AfR och Kristdemokraterna i kommunstyrelsen?”

Men är det aktuellt för SD i Ragunda? Då vi inte har någon företrädare för SD i kommunstyrelsen. Den plats vi hade där är personlig, så den som företrädde oss sitter kvar som opolitisk.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Jag tycker att dylika påståenden gjorda av S-ledamoten inte ska få uttalas om en konkurrent, att det ska inte få vara okej att få påstå vad som helst. Att be om offentlig ursäkt eller att styrka sitt påstående är på sin plats.

Ragunda kommun har dessutom beslutat i kommunfullmäktige 2015-10-22 hur vi ska bete oss mot varandra i politiken. Ett underlag som socialdemokraterna själva lagt fram. ”Uppförandekod för förtroendevalda” som finns på Ragunda.se.

”Det är viktigt att hålla en god ton i den politiska debatten. / Den som går in för att misstänkliggöra sin motståndare riskerar att skada respekten för alla förtroendevalda och för hela den demokratiska processen.”

Pehr Häggkvist (SD) Ragunda

Annons

Annons

Till toppen av sidan