Annons

Annons

Annons

Annons

Hotagen

Insändare
Svar: Barnens röst ska vägas in i frågan om skolan i Hotagen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Valsjöbyns skola.

Bild: Stefan Nolervik

Annons

Svar på ”Hotagen behandlas skamligt i skolfrågan” (18 mars)

Carin Hallqvist, det är inte jag som ligger bakom den enkät som skickades ut till åk 4-9 i Hotagenområdet för någon vecka sedan. Jag hade inte hört talas om enkäten innan den var ute, och då såg jag till att den omgående drogs tillbaka. Kommunen har kommenterat detta på sin hemsida.

Annons

Annons

Att jag värnar barnperspektivet är dock helt riktigt liksom att jag är mån om att barnens röst ska vägas in när vi diskuterar skolan i Hotagensområdet. Efter samtal med förvaltningen vet jag nu att det planeras för ordnade samtal med barnen, i skolans lokaler.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Jag vet att du värnar den gamla skolan i Valsjöbyn och jag förstår också varför. Från området har vi samtidigt fått skrivelser från en majoritet av vårdnadshavarna och från alla byalag utom Valsjöbyns om att man vill ha en ny skola i området, centralt belägen. Rötviken är den ort där flest vill se en ny skola.

Kommunen har genomfört två medborgardialoger om skolan i området och haft massor av samtal därutöver. Att skjuta upp processen ytterligare är ingenting som jag önskar.

Frågan är ursprungligen väckt i barn- och utbildningsförvaltningen utifrån att dagens struktur med två separata enheter för förskola och skola och ensamarbete för pedagogerna inte långsiktigt är hållbar. Vi måste i kommunen ta ansvar för det och målsättningen är att innan sommaren lyfta frågan till kommunfullmäktige för dialog och beslut.

Karin Jonsson (C) kommunstyrelsens ordförande Krokoms kommun

Annons

Annons

Till toppen av sidan