Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
S: I tider av oro är det extra viktigt med solidaritet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Delar av styrelsen för Frösösossarna: Mathias Christensen, Jean Luc Kabisa, Rosi Hoffer, Anders Magnusson. Sittande Sylvia Berg och Ella Wallberg.

Annons

Gemenskap i bostadsområden skapar trygghet. För oss Frösösossar är solidaritet viktigt, både i ord och i handling, lokalt och globalt. I tider av oro och osäkerhet när människor känner ett ökat behov av gemenskap är det extra viktigt med just solidaritet.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Under den månad som har gått sedan Ryssland inledde den militära invasionen av Ukraina har frågan om vår beredskap för att kunna hantera kriser och svåra situationer lyfts av både myndigheter och frivilligorganisationer. Vi måste skapa en beredskap i varje hem.

Samtidigt upplever en del människor sig vilsna i hur de ska ha råd att köpa in stormkök, vevradio och annan utrustning som alla egentligen borde ha hemma. Andra undrar hur de ska få plats att förvara många liter vatten till varje familjemedlem. Någon annan har kanske har all utrustning hemma, men är orolig för sin ensamhet.

I det här läget menar vi att solidariteten i samhället, på din gata eller i din bostadsort, är viktigare än någonsin. Att gå samman för det gemensammas bästa betyder i det här sammanhanget att vi räcker ut en hand till de som behöver. En dag är det kanske du eller jag som är i behov av hjälp.

Att lära känna sina grannar skapar både gemenskap och trygghet. Kanske kan vi på samma gata eller i trapphuset där vi bor gå igenom vad vi har hemma och hur vi tillsammans skulle kunna hantera och hjälpa varandra om vi ställs inför en krissituation? Kanske kan den friluftsvane visa grannarna hur ett stormkök fungerar under ett gemensamt fika på gården en eftermiddag i vårvintersolen?

Annons

Frösösossarna är en engagerad grupp människor i olika åldrar med skilda erfarenheter. Vi är dina grannar! För oss är det viktigt att tänkta globalt men agera lokalt. Vi arbetar för en hållbar utveckling av Frösön där människor hjälper varandra om det behövs.

Håller du med? Vad är solidaritet för dig?

Styrelsen Frösösossarna genom Rosi Hoffer och Jean Luc Kabisa

Annons

Annons

Till toppen av sidan