Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Jag litar inte på att vården ska finnas för mig när jag föder mitt andra barn

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Är just nu havande med mitt andra barn som beräknas komma till världen denna sommar. Men jag känner mig så osäker, otrygg och har en större rädsla nu än när mitt första barn föddes.

Jag läser om barnmorskeupproret, om sjukhuset i Jämtland som har dålig arbetsmiljö, besparingar inom sjukvården och min tillit till att föda på BB försvinner med tiden.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Första barnets förlossning gick bra, men det fanns endast en läkare på hela sjukhuset som hade tillstånd att ge epidural, och samtidigt som jag skulle få epiduralen, så fick läkaren hjärtlarm under min förlossning. Det var bedrövligt och hade kunnat undvikas om det fanns tillräckligt med personal.

Nu har jag och säkert många andra flera kvinnor i länet stått i vårdkö i snart ett år för utredning av förlossningsskador. Det är också bedrövligt att ett sånt utvecklat land som Sverige ska ha kvinnor som inte ens kan tömma tarmen och blåsan på ett friskt och funktionellt sätt.

Detta har gjort mig rädd för att föda barn, och det är inte på grund av smärta, då jag födde barn utan bedövning, men jag litar inte på vården som ska finnas här för mig som skattebetalare i detta land.

Personalen gör så gott de kan, men det är politiker som ska spara och göra nedskärningar hela tiden som drabbar vårdens kvalitet. Drabbar det våra ofödda och nyfödda barn är det ett svek mot människan som ras anser jag.

Jag känner mig så otrygg, ledsen och uppgiven hur kvinnovården bortprioriteras, och detta kan jag även relatera till då jag har en endometriosdiagnos, och även den vården har varit bedrövlig.

Jag lider med oss kvinnor som måste härda ut med så mycket smärta och en vardag som inte flyter på, på grund av besvär som hade kunnat vara obefintliga om vi bara fått den vård vi behövde, helt enkelt.

Besviken på vården för oss med livmoder

Annons

Annons

Till toppen av sidan