Annons

Annons

Annons

Annons

Näsviken

Insändare
Vi behöver en gång- och cykelväg i Tullingsås!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skoterspår bredvid vägen.

Bild: Privat

Annons

Vi, några boende längs E 45 i Tullingsås några kilometer söder om Strömsund, har haft en härlig period som snart är till ända.

Vi har kunnat traska, springa och gå med spark här på skoterspåret strax bredvid vägen, i tryggt förvar från trafiken och dess snörök eller slask.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Skoterspåret som har gjort det möjligt för oss att kunna komma ut hemifrån och röra på oss, leder efter några hundra meter fram till bygatan, vilken sedan går upp i byn på höjden och till en säkrare miljö.

Samtidigt har nu snöplogkanterna tinat bort, så det går ju faktiskt att vistas uppe på asfalten och vika av ner i diket om det skulle bli för trångt när bilister inte visar oss hänsyn.

E 45 är en skapligt trafikerad väg då den går genom Sverige som en viktig transportled och livsnerv. Det är väldigt mycket tung trafik här, varav en stor del av lastbilarna av förklarliga skäl väljer att hellre åka här istället för genom Norge med dess kurvor och höjdskillnader. När två lastbilar möts på vägen får en cyklist eller gångtrafikant inte plats samtidigt på vägen.

Härifrån är det drygt 3 kilometer fram till bron i Strömsund. Här är det knappt någon som cyklar ens i sommartid. Generationen innan gjorde det inte heller.

Helgerna nu framöver med broavstängningar och broreparationer är jordens frihet och njutning för många av oss här. Vi vågar oss upp på vägen – till och med en småbarnsfamilj törs.

Trafikverket! Vi ser fram emot gång- och cykelbanebygge!

Eva

Annons

Annons

Till toppen av sidan