Annons

Annons

Annons

Annons

Näsviken

Insändare
Svar: Vi arbetar med att få till en gång- och cykelväg i Tullingsås

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Till Eva och övriga boende i Tullingsås med omnejd:

Trafikverket har påbörjat planeringen av en ny gång- och cykelväg mellan Tullingsås och Strömsund och just nu pågår upphandlingen av en konsult för framtagande av vägplan.

Vi behöver en gång- och cykelväg i Tullingsås! (4 april)

En vägplan är ett lagstadgat krav vid byggande av nya vägar och något som måste göras innan byggandet av den nya gång- och cykelvägen kan påbörjas. Framtagandet av vägplanen följer en särskild process och i denna ingår att utreda och ta fram förslag på placering och utformning av GC-vägen.

Annons

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Tidsmässigt tar det cirka två år att ta fram en vägplan för denna typ av objekt, och under den tiden kommer vi att samråda med allmänhet, enskilda, myndigheter, näringsliv och andra organisationer för att komma fram till bästa tänkbara lösning.

Så snart upphandlingen av konsult är klar så kommer vi att gå ut med mer information kring vårt kommande arbete. Vi kommer att ha en projekthemsida på trafikverket.se där vi presenterar material, ger information om projektet och där ni kan se tider för kommande aktiviteter.

Någon byggstart för den nya gång- och cykelvägen mellan Tullingsås och Strömsund är inte bestämd, men vi arbetar för att det ska kunna ske under 2024 eller 2025. Byggstarten är dock avhängd arbetet med vägplanen och finansiering.

Jörgen Stjärne, projektledare Investering Distrikt Mitt

Annons

Annons

Till toppen av sidan