Annons

Annons

Annons

Sjukvården i Jämtlands län

Insändare
Jag önskar att facket kämpar även för oss

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Några tankar från en medicinsk sekreterare i Region Jämtland Härjedalen.

Hela regionen har några minst sagt skakiga år bakom sig och än är det långt ifrån en bra arbetsplats, inte minst för sköterskor och undersköterskor.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Något jag funderat på är att det hörs aldrig något från vår roll i det hela. Visst, jag har fasta arbetstider och kan vara ledig under helger men det är sällan jag kan gå hem och känna "yes, idag hann jag med det jag skulle". Vi får ständigt nya uppgifter för att avlasta sköterskorna och cheferna lägger gärna över det på oss utan att kolla hur läget är – vet inte om det är för att sätta en extra fjäder i hatten på sig själv.

Östersunds sjukhus. Arkivbild.

Bild: Anders Olsson

Det här yrket är något ingen annan kan göra, men ändå är vi inte värd skiten under skorna. Den enda gången vi är viktiga, det är om vi vill vara lediga. Lönerna är skrattretande med tanke på det ansvar vi har och där lyser facket med sin frånvaro. Istället för att kämpa för våra löner läggs det istället krut på att ordna utlottningar på solstolar och biljetter till olika evenemang. Är det så att Vision verkligen försöker få upp lönen, visa det då. Jag blir inte hjälpt ekonomiskt av att vinna en solstol.

Förutom att jag önskar att facket skulle kämpa för oss önskar jag också att läkarna någon gång kunde vara på vår sida också. Ni skulle få det kämpigt utan oss.

Trött

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan