Annons

Annons

Annons

Annons

Vårdkrisen i Jämtland och Härjedalen

Insändare
Lönen till Söderkvist – ett stort hån mot oss på golvet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vilka signaler tror tf regiondirektör Byström att han sänder ut nu?" Foto: Arkiv

Bild: Maria Lindholm, Malin Moberg

Annons

Läser med häpnad, sedan förvåning och därefter fasa om den lön som nuvarande tf regiondirektören Anders Byström kommer att tillhandahålla den tidigare hälso- och sjukvårdsdirektören Maria Söderkvist, som själv valde att sluta i februari: 1,4 miljoner kronor!

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

HUR kan detta få ske? Vilka hundar är begravda här? Och vilka signaler tror regiondirektör Byström att han sänder ut nu?

Vi är många som är ”markpersonal” där vi med stor iver och lust arbetar med patienterna, med patienten i fokus, och vi ser framstegen som sker både i det lilla och det stora, för patienter såväl som sjukvården som helhet. Vi är tillika väl medvetna om att regionens tillgångar är begränsade, våra löner är generellt mycket lägre jämfört med andra regioner men 1,4 miljoner kronor är dock just: 1,4 miljoner kronor! Hur kan en person som valt att sluta på eget bevåg få detta ”avgångsvederlag”? Om personal på "golvet" väljer att sluta ges ingenting, möjligtvis en faktura med återbetalningsskyldighet om flexkontot ligger på minus.

1,4 miljoner kronor skulle kunna innefatta: Högre lön så att utbildad personal med erfarenhet stannar kvar vilket i sin tur ger bättre och säkrare vård till våra patienter vilket också ökar patientflödet. Alla är medvetna om den extremt långa väntetiden för att få exempelvis en höft- eller knäprotes, detta för att det saknas vårdpersonal.

Vi upplever det som ett stort svek och hån emot oss fotfolk, att nuvarande regiondirektör ”bara” pytsar ut 1,4 miljoner kronor. Eller, vad är det vi inte förstår?

Undrande anställda inom ortopedkliniken

Annons

Annons

Till toppen av sidan