Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Förskollärare behövs som vikarier

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

I Östersunds kommun väljer man bort utbildade förskollärare som vikarier i förskolan.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Enligt förvaltningschef Karin Flodin och verksamhetschef Elisabeth Uitto har beslutet grundats på att man som vikarie inte kan vara med och utveckla verksamheten långsiktigt, samt att man inte har likadana arbetsuppgifter.

Annons

Annons

Man tar ingen hänsyn alls till erfarenhet kompetens och utbildning. Det är helt orimligt att förstå hur man kan välja bort utbildad personal.

Gör om och gör rätt. Sänk lönen, men utbildade förskollärare är just förskollärare, och varenda pedagog och förälder vill ha utbildad, erfaren personal. Facket motsatte sig detta, men det togs ingen hänsyn alls till det.

Och hur är det med utbildade timvikarier i skolan? Har de också blivit barnskötare? Har frågat men inte fått något svar.

Politikerna i Östersund har också ett ansvar för detta. Tänk både på personal och barn, och var glad över att få tillgång till utbildad personal

Erfaren förskollärare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy