Annons

Annons

Annons

Annons

Hotagen

Insändare
Satsa på hela Hotagsbygden – inte bara en by!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Valsjöbyns skola och Vikebos förskola i Rötviken.

Annons

Ska vi få en chans till en framgångsrik bygd, eller ska det satsas på bara en by i utkanten av Hotagen, Ansättfjällen?

Det är du som politiker som har det stora, tunga ansvaret. Det är du som avgör bygdens framtid. Ska vi ha tillväxt i bara en by, i ett hörn av området, eller ska vi ha tillväxt i hela bygden?

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Tror du som politiker att det bara är en by som kan skapa nya bostäder och inflyttning, eller tror du att den vitamininjektion som en ny centralt placerad skola och förskola är skapar utveckling i hela detta stora område?

Annons

Skolfrågan i Hotagen en stridsfråga – så tycker politikerna (12 april)

Annons

Har du som politiker överhuvudtaget någon kunskap om hur pass viktigt området är för kommunens turism? Hur vill du ha det med den frågan i framtiden? Räcker det med en levande by eller behöver vi ha befolkning i alla byar för att det ska fungera?

Du som politiker har ett stort ansvar för att det ska bli rätt framtid i området! I området är den här frågan självklar då en majoritet i åtta av nio byar värnar om hela bygdens framtid.

En fundering – varför ligger kyrkan, räddningstjänsten och distriktssköterskan där det ligger i området? Kanske för att det rent praktiskt är bäst för alla att ha det centralt placerat. Det var kanske också därför som förskolan en gång i tiden placerades centralt. Tänk om skolan fått den placeringen, då när det begav sig, i den förra omstruktureringen av skolan i området.

Det finns stora samordningsvinster att göra om förskola och skola finns tillsammans men framför allt är den stora vinsten för både kommunen och bygden att det ligger centralt, då blir hela området attraktivt för nya generationer familjer som vill flytta hem/hit till alla byarna.

Du som politiker i Krokoms kommun har en grannlaga uppgift när du ska fatta ditt beslut i skolfrågan. Gör din hemläxa i ärendet och tro inte att området är oviktigt för Krokoms kommun. Visa oss att ni bryr er om även er glesbygd! Det är ni som först ser till att, i åtminstone er del av landet, ska hela Sverige ska leva och utvecklas!

Vi som tror på framtiden i hela Hotagsbygden

Annons

Annons

Till toppen av sidan