Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Regionpolitikerna har inte förstått sin uppgift

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

En politiker av rang har i sociala medier uttalat att vi har en fantastiskt bra sjukvård i vår region.

Om en politiker uttalar en uppfattning om vården och inte är påläst, då måste man göra ett yxhugg i nuvarande regionorganisation och konstatera att våra politiker inte har förstått sin uppgift.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Hur kan man hävda att vi har en fantastisk vård när huvuddelen av patienterna står i kö under flera år? Patienter i kö får ingen vård, de står ju i kö. Det är en så oerhört dålig insikt om hur patienterna har det att vi medborgare måste ta krafttag i förändringsarbetet.

Patienter i kön lider och plågas av utebliven vård. Man behöver inte vara särskilt kunnig i sjukvård för att förstå att när det fungerar så här dåligt då skapas en enorm marknad för privata initiativ. Det är ju katastrof om liberala idéer tillämpas i det offentliga rummet. Vi kan aldrig acceptera att sjukvården aldrig kommer på fötter.

Regionpolitikerna har visat att man inte kan lösa krisen. Ett tag lånade man pengar till driften. Staten gick in och pumpade in pengar så att verksamheten kunde överleva. Det tror regionen att man själv löste och gick ut med information om att man nu kommit till rätta med problemen.

I själva verket blev det värre. Nu lägger sig regionpolitikerna återigen sig i arbetstidsplaneringen, en uppgift som alltid hanterats av förvaltningsorganisation och facket.

Vi medborgare accepterar inte längre tingens ordning; det måste ske en radikal förändring av sjukvården. Den ska vara likvärdig i hela landet och vi medborgare ska få valuta för våra skattepengar.

Våra regionpolitiker verka försvara sin politiska existens i en regiontillhörighet. Därför måste vi medborgare kräva att sjukvården bryts ur regionerna och en gemensam ledning skapas för att sjukvården ska fungera på liknande sätt i hela landet.

Annons

Regiontanken kan ju få vara kvar för regionens övriga uppgifter; kultur, länstrafik med mera, men absolut inte sjukvård. Länge leve demokratin.

Per-Martin Edström, medborgare men just nu inte i kön

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy