Annons

Annons

Annons

Sjukvården i Jämtlands län

Insändare
Skattebetalarna får stå för ”avgångsvederlaget”

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I ytterligare uppgifter i media kommer nu sanningen fram om den ”överenskommelse”, som tillförordnade regiondirektören Anders Byström motvilligt hänvisat till när det gäller Maria Söderkvist.

Trots avgångsvederlaget – Anders Byström vägrar kalla Söderkvists avslut för uppsägning (27 april)

Annons

Annons

Maria Söderkvist och Anders Byström.

Det kallas nu för ett ”avgångsvederlag”, och det hänvisas till att hon bland annat hade mycket inarbetad arbetstid att ta ut.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Det är faktiskt så, i alla fall i alla andra företag, att en hög chefslön innebär att man får betalt för att lösa sin uppgift. Någon övertidsersättning förekommer aldrig, så talet om inarbetad tid är lika mycket blå dunster som i övrigt.

Ni visar det sig dessutom att någon skriftlig ”överenskommelse” inte finns. Självklart, med tanke på att det aldrig kan ha varit tänkt att kommuniceras till allmänheten/skattebetalarna.

Men nu ska en skriftlig överenskommelse utarbetas enligt Byström, och innehållet backar han inte på. Så 2,1 miljoner delar han generöst ut.

Och han står för sina misstag kan man också läsa i artikeln, dock inte så att han är beredd att stå för de 2,1 miljonerna, som han i stället låter oss skattebetalare stå för.

Annons

Jag har i ett tidigare inlägg ställt frågan: Kan detta vara lagligt? Och finns något annat ord för detta än korruption?

Sten Bredberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan